Republičko takmičenje mladih talenata uz podršku Srednjoškolskog centra Singidunum i Univerziteta Singidunum

30.05.2016. 08:11

U subotu 28. maja 2016. godine u prostorijama Univerziteta Singidunum i uz podršku Srednjoškolskog centra Singidunum, održano je republičko takmičenje mladih talenata osnovnih i srednjih škola, koje okupljaju Regionalni centri za talente iz cele Srbije. 

                          reptaktalenti 1

Takmičilo se oko 500 učenika iz Beograda, Niša, Čačka, Sremskih Karlovaca, Petrovca na Mlavi, Loznice, Kikinde, Bora, Šapca i drugih gradova. 

Takmičari su najpre radili testove, a potom prezentovali svoje istraživačke radove iz sledećih oblasti, nauka i predmeta: biologije, srpskog jezika i književnosti, matematike, fizike, istorije, engleskog jezika, geografije, zaštite životne sredine, informatike i psihologije.

rep talenti 4  rep talenti 3

Na svečanom otvaranju takmičenja, brojnim učenicima i njihovim mentorima obratio se prof. dr Dragan Živković, direktor Srednjoškolskog centra Singidunum, koji je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da ispred Obrazovnog sistema Singidunum pozdravi i ugosti najtalentovanije i najuspešnije učenike u Srbiji. 
 

                            rep talenti 2

Učenici osnovnih škola pokazali su veliko interesovanje za savremene smerove Srednjoškolskog centra Singidunum, a učenici srednjih škola i njihovi mentori izrazili zadovoljstvo uslovima na takmičenju koje im je obezbedio Univerzitet Singidunum.

                       rep talenti 5

 
Više fotografija sa ovog događaja možete pogledati ovde.