Vesti

Gimnazija Singidunum gost OŠ Kralj Petar II Karađorđević

Gimnazija Singidunum je danas imala zadovoljstvo da bude gost osnovne škole "Kralj Petar II Karađorđević". Đaci osmog razreda su slušali predavanje pod nazivom "Veština usmene komunikacije", koje je ordžala dr Tamara Lukić, predavač Centra za poslovne veštine Univerziteta Singidunum. Kroz brojne primere i kraće vežbe, đacima su predstavljeni načini ostvarivanja dobre i uspešne komunikacije.

Besplatne radionice stranih jezika i mala škola računara u Gimnaziji Singidunum

Gimnazija Singidunum tokom zimskog raspusta, svakog dana od 12. do 17. januara 2015. u 12:00 i 13:00 č, organizuje za đake sedmog i osmog razreda radionice stranih jezika (engleskog, španskog i nemačkog) i malu školu računara.
Takođe, u subotu 17. januara u 12:00 i 13:00 č, psiholog Gimnazije Singidunum, prof. dr Lepa Babić držaće predavanja za roditelje na temu "Kako da razumete potrebe svog deteta?".

Gimnazija Singidunum na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Informacije o Gimnaziji Singidunum, kao verifikovanoj srednjoškolskoj ustanovi, objavljene su na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije u okviru teksta Procedura postupka verifikacija ustanova, odnosno u okviru Spiska privatnih srednjih škola.

„Otvorena vrata“ Gimnazije Singidunum

Gimnazija Singidunum otvara svoja vrata svima koji žele da se uvere u odlične uslove obezbeđene za učenje i rad budućih gimnazijalaca. U okviru akcije „Otvorena vrata“ zainteresovani roditelji i učenici imaju priliku da posete Gimnaziju Singidunum, obiđu kabinete i učionice, kao i da dobiju sve potrebne informacije u vezi upisa, uslova školovanja i načina rada škole i nastavnog kadra. Biće nam izuzetno drago da gostima predstavimo ambijent koji će od septembra prvu generaciju učenika motivisati da uče i stvaraju.

Direktori škola iz Slovenije posetili Gimnaziju Singidunum

Gimnazija Singidunum je u subotu, 31. maja, bila domaćin delegaciji direktora osnovnih i srednjih škola iz Slovenije. 

Tokom obilaska prostorija Gimnazije, članovi delegacije nisu krili oduševljenje ambijentom i uslovima u kojima će se od septembra školovati prva generacija učenika. U prijatnom razgovoru sa gostima razmenjena su različita iskustva stečena u procesu obrazovanja, kako u Srbiji, tako i u Sloveniji. Posetu Beogradu, delegacija direktora škola iz Slovenije je nastavila u zgradi Univerziteta Singidunum u Kumodraškoj ulici.

„Aktivno slušanje“ u OŠ „Pavle Savić“

Gostujuće predavanje Gimnazije Singidunum, namenjeno učenicima osmih razreda OŠ „Pavle Savić“ održano je u petak, 23. maja. Tema predavanja je bila veština aktivnog slušanja, a tom prilikom budući srednjoškolci imali su priliku da saznaju značaj aktivnog slušanja za uspešnu komunikaciju, kao i da kroz različite vežbe i testove na licu mesta primene novostečeno znanje.

Gimnazija Singidunum gost osnovne škole „Marija Bursać“

Gimnazija Singidunum je u petak, 9. maja gostovala u OŠ „Marija Bursać“. Održano je predavanje pod nazivom „Upravljanje konfliktima u procesu obrazovanja“ namenjeno roditeljima i nastavnicima. Tokom predavanja, u razgovoru sa prisutnima, profesor Vladimir Džamić je, kroz analizu izazova sa kojima se suočavaju đaci, nastavnici i roditelji, pokušao da ponudi rešenja za prevazilaženje konflikata u procesu obrazovanja.

Radionice engleskog jezika za osnovce

Centar za strane jezike Univerziteta Singidunum organizuje besplatne radionice engleskog jezika za učenike 7. i 8. razreda osnovnih škola. Radionice će se održavati petkom od 17 do 18h i subotom od 11 do 12h u prostorijama Gimnazije Singidunum počev od petka 16. maja.

Kroz kreativne radionice pod nazivom „Smile and Learn English“ i „What's It Gonna Be Out of Me?“ đaci će obogatiti vokabular i unaprediti svoje znanje engleskog jezika.

Svi zainteresovani učenici mogu da se prijave slanjem mail-a na adresu gimnazija@singidunum.ac.rs ili pozivom na broj telefona 065/3093-269.

Gimnazija Singidunum na Sajmu obrazovanja Opštine Vračar

Četvrti Sajam obrazovanja za osnovce u organizaciji Opštine Vračar održan je u petak, 25. aprila u svečanoj sali ove beogradske opštine. Preko 25 srednjih škola predstavilo se maturnatima osnovnih škola sa Vračara.


Cilj ovog sajma je, kako su istakli organizatori, da učenicima osmih razreda pomogne pri donošenju odluke o daljem školovanju kroz razgovor i pitanja, kako bi samouvereno krenuli u svet odraslih.

Zajednica privatnih škola Srbije

U prostorijama Univerziteta Singidunum, osnivaču Gimnazije Singidunum, u četvrtak 14. novembra 2013. godine održan je sastanak Zajednice privatnih škola Srbije.


Među učesnicima skupa, osim direktora privatnih škola iz Beograda i Novog Sada, bili su i gospodin Mile Saković, predsednik UO Zajednice ekonomskih škola Srbije i gospodin Dragan Maričić, načelnik odeljenja za srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije.