Vesti

Gimnazija Singidunum na sajmu obrazovanja

   Naša škola imala je zadovoljstvo da se u subotu 21. marta, predstavi na sajmu obrazovanja, koji po treći put organizuje OŠ "Filip Kljajić Fića" na Banovom brdu. Gimnazija Singidunum bila je jedna od 39 srednjih škola i gimnazija učesnica sajma, koje su posetili đaci iz 16 osnovnih škola iz Beograda. Đaci i roditelji su pokazali veliko interesovanje za program i način rada naše gimnazije. Našim domaćinima, školi "Filip Kljajić Fića" i ovim putem želimo da se zahvalimo na pozivu i čestitamo na izuzetnoj organizaciji sajma. Vidimo se i sledeće godine!

Serija predavanja za učenike osmog razreda

Gimnazija Singidunum je prošle nedelje nastavila sa predavanjima u OŠ "Jovan Miodragović". Ovog puta, nastavnik Slavko Alčaković sa Univerziteta Singidunum, razgovarao je sa učenicima osmih razreda o pozitivnim i negativnim stranama društvenih mreža - kako da koristimo internet i društvene mreže u svakodnevnom životu i učenju, kako da izbegnemo odavanje ličnih podataka i zašto se kaže "Jednom na internetu, uvek na internetu". Zahvaljujemo se ovim mladim ljudima, koji su učestvovali u diskusijama na temu koja se tiče novih načina ispoljavanja kulture komunikacije na internetu.

Gimnazija Singidunum gost osnovne škole „Jovan Miodragović“

U osnovnoj školi „Jovan Miodragović“ na Vračaru, Gimnazija Singidunum organizovala je predavanje za đake sedmih razreda. Nastavnik Ivana Brdar govorila je na temu  „Kako upravljati konfliktima“. Cilj predavanja je da se đaci upoznaju sa oblicima i načinima ispoljavanja konflikata, kao i sa načinima na koje je te sukobe moguće pozitivno rešiti.

SPREMI MATEMATIKU! Besplatna pripremna nastava u Gimnaziji Singidunum

   Gimnazija Singidunum organizuje besplatnu pripremnu nastavu iz matematike za polaganje male mature. Nastavu vode profesori matematike Gimnazije Singidunum sa višegodišnjim iskustvom. Početak pripreme je u subotu 18. aprila 2015., a časovi će se održavati svake subote i nedelje do 17. maja 2015. godine.

Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Univerziteta Singidunum, osnivača gimnazije Singidunum

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i rektor Univerziteta Singidunum, prof. dr Milovan Stanišić, potpisali su na Sajmu turizma Memorandum o saradnji u oblasti edukacije u turizmu. Više informacija pogledajte na sajtu Ministarstva ovde.

"Kako rešavati konflikte u obrazovanju", gostujuće predavanje u OŠ "Marija Bursać"

U četvrtak je gimnazija Singidunum bila gost OŠ "Marija Bursać" na Zvezdari, gde je ispred roditelja i nastavnika bilo održano predavanje na temu "Kako rešavati konflikte u obrazovanju". Prof. dr Vladimir Džamić, docent Univerziteta Singidunum i profesor sociologije gimnazije Singidunum, govorio je o načinima na koje mogu da se reše problemi sa kojima se suočava savremeno obrazovanje.

Gostujuće predavanje povodom Dana bezbednog interneta

    
    U duhu obeležavanja međunarodnog praznika Dana bezbednog interneta, Gimnazija Singidunum je organizovala gostujuće predavanje u osnovnoj školi "Marija Bursać" na temu "Mladi i društvene mreže", koje je održao profesor Univerziteta Singidunum, Slako Alčaković.

Dan bezbednog interneta se obeležava dvanaestu godinu zaredom u Srbiji, zahvaljujući Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i Centru za bezbedni internet. Ministarstvo i Centar su pokrenuli projekat pod nazivom "Klikni bezbedno", čiji je cilj da mlade informiše i obuči kako da se zaštite na internetu.

Uspešno održane radionice u našoj gimnaziji

Radionice stranih jezika i mala škola računara u našoj gimnaziji, trajale su šest dana tokom zimskog raspusta. Na časovima engleskog, nemačkog i španskog jezika, đaci su se na zanimljiv i inovativan način upoznali sa kulturama ovih govornih područja, proširujući svoja znanja jezika. Na radionicama računara, đaci su imali prilike da saznaju kako da pametno koriste internet i društvene mreže, kako da obrade video i fotografiju, naprave dobru i uspešnu prezentaciju. Zahvaljujemo se na lepom druženju i radnoj atmosferi i želimo im puno uspeha u drugom polugodištu!

Predavanje u osnovnoj školi "Desanka Maksimović"

U OŠ "Desanka Maksimović" danas je održano gostujuće predavanje gimnazije Singidunum. Učenici osmog razreda su imali prilike da čuju predavanje na temu "Kako da rešimo sukobe?", koje je pripremio profesor Univerziteta Singidunum, Vladimir Džamić.

"Mladi i društvene mreže", predavanje u osnovnoj školi "Jelena Ćetković"

Gostujuće predavanje Gimnazije Singidunum, namenjeno učenicima osmih razreda danas je održano u OŠ "Jelena Ćetković" na Zvezdari. Profesor Univerziteta Singidunum, Slavko Alčaković je đacima govorio o društvenim mrežama - na kojim principima su zasnovane, kako da ih pametno koriste i zaštite svoje podatke.