Vesti

Obrazovni sistem Singidunum podržao takmičenje u poznavanju lika i dela Nikole Tesle


Na inicijativu Tesline naučne fondacije iz Srbije, organizovano je jedinstveno takmičenje u poznavanju lika i dela Nikole Tesle, u kojem su mogli da učestvuju učenici svih osnovnih i srednjih škola u Srbiji, koje nose naziv našeg slavnog izumitelja i naučnika.

                            tak nt 2    takm nt 3
Finalno takmičenje održano je 9. juna 2016. godine na Univerzitetu Singidunum, uz podršku Srednjoškolskog centra Singidunum.

takm 4  takmi nt 5

Najboljim mladim poznavaocima Teslinog stvaralaštva, obratili su se najpre organizatori, predsednik fondacije, Nenad Portić i koordinator projekta Radomir Putnik, a potom i domaćini takmičenja dekan Fakulteta za informatiku i računarstvo, prof. dr Dragan Cvetković i direktor Srednjoškolskog centra Singidunum prof. dr Dragan Živković.

tak nt 7  tak nt 6  takmičenje NT 1

Organizatori i domaćini takmičenja bodrili su naše mlade učenike da nastave da izučavaju dostignuća Nikole Tesle i iskazali zadovoljstvo i radost što im je veliki naučnik uzor i inspiracija.


       

Republičko takmičenje mladih talenata uz podršku Srednjoškolskog centra Singidunum i Univerziteta Singidunum

U subotu 28. maja 2016. godine u prostorijama Univerziteta Singidunum i uz podršku Srednjoškolskog centra Singidunum, održano je republičko takmičenje mladih talenata osnovnih i srednjih škola, koje okupljaju Regionalni centri za talente iz cele Srbije. 

                          reptaktalenti 1

Takmičilo se oko 500 učenika iz Beograda, Niša, Čačka, Sremskih Karlovaca, Petrovca na Mlavi, Loznice, Kikinde, Bora, Šapca i drugih gradova. 

Takmičari su najpre radili testove, a potom prezentovali svoje istraživačke radove iz sledećih oblasti, nauka i predmeta: biologije, srpskog jezika i književnosti, matematike, fizike, istorije, engleskog jezika, geografije, zaštite životne sredine, informatike i psihologije.

rep talenti 4  rep talenti 3

Na svečanom otvaranju takmičenja, brojnim učenicima i njihovim mentorima obratio se prof. dr Dragan Živković, direktor Srednjoškolskog centra Singidunum, koji je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da ispred Obrazovnog sistema Singidunum pozdravi i ugosti najtalentovanije i najuspešnije učenike u Srbiji. 
 

                            rep talenti 2

Učenici osnovnih škola pokazali su veliko interesovanje za savremene smerove Srednjoškolskog centra Singidunum, a učenici srednjih škola i njihovi mentori izrazili zadovoljstvo uslovima na takmičenju koje im je obezbedio Univerzitet Singidunum.

                       rep talenti 5

 
Više fotografija sa ovog događaja možete pogledati ovde.

Održano takmičenje mladih talenata u našoj školi

Takmičenje mladih talenta Regionalnog centra za talente Beograd II, uspešno je održano u subotu 7. maja u Srednjoškolskom centru Singidunum. 

Bilo nam je zadovoljstvo da ugostimo darovite, vredne i pametne đake, koji su svoj talenat i znanje pokazali na testovima i prilikom odbrane svojih istraživačkih radova. Đaci su se takmičili u više disciplina - matematici, hemiji, fizici, istoriji, geografiji, životnoj sredini, informatici i biologiji. 

Takmičenje mladih talenata u Srednjoškolskom centru Singidunum


Regionalno takmičenje polaznika Regionalnog centra za talente Beograd II biće održano u našoj školi u subotu, 7. maja 2016. godine. Mladi talenti će se takmičiti u više disciplina, najpre će raditi test, a potom prezentovati i braniti svoje istraživačke radove. Okupljanje takmičara će biti od 9:10 - 9:40 u dvorištu Srednjoškolskog centra Singidunum. Više informacija pogledajte na sajtu organizatora ovde

    
           

      sace lanac

Takmičenje DABAR uspešno održano uz podršku naše škole!


U subotu, 20. februara, međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola DABAR, koje je okupilo najtalentovanije takmičare sa teritotije grada Beograda, održano je četvrti put zaredom, uz podršku Srednjoškolskog centra Singidunum i Univerziteta Singidunum.

Međunarodno takmičenje Dabar održava se ove godine uz podršku Srednjoškolskog centra Singidunum

Veliko nam je zadovoljstvo i čast da najavimo takmičenje DABAR, koje će se u saradnji sa Srednjoškolskim centrom Singidunum održati u subotu 20. februara 2016. godine na Univerzitetu Singidunum u Kumodraškoj ulici br. 261a (Bulevar Peka Dapčevića).

DABAR je međunarodno takmičenje iz računarske i informatičke pismenosti za učenike osnovnih i srednjih škola.

Direktori osnovnih škola o SREDNjOŠKOLSKOM CENTRU SINGIDUNUM

Naše kolege i saradnici, direktori osnovnih škola iz Beograda, bili su naši dragi gosti i učesnici stručnog seminara. Zahvaljujemo se svima na poseti i učešću i radujemo daljoj saradnji. 

Uspešno održan seminar u našem srednjoškolskom centru

U subotu, 23. januara, u Srednjoškolskom centru Singidunum, održan je seminar za direktore, pomoćnike direktora i stručne saradnike osnovnih škola, koji organizuje Univerzitet Singidunum, osnivač naše škole. Tema seminara je bila "Metode, postupci i tehnike prevazilaženja konflikata u procesu obrazovanja", a predavači profesori Univerziteta Singidunum prof. dr Vladimir Džamić, mr Sofija Vukićević i prof. dr Slavko Alčaković.

 

Seminar za direktore osnovnih skola - slika 1 Seminar za direktore osnovnih skola - slika 2 Seminar za direktore osnovnih skola - slika 3 Seminar za direktore osnovnih skola - slika 4

 

 

Dobrodošlicu gostima, učesnicima seminara, poželeo je direktor škole, prof. dr Dragan Živković.

 

 

Atmosferu sa događaja možete pogledati ovde.

Uspešno održana pripremna nastava iz matematike

 
  Proteklog vikenda u našoj školi održani su završni časovi pripreme iz matematike, koje je vodila profesorka matematike Ana Simićević. Pokazano je veliko interesovanje đaka za ovaj vid nastave, koju je gimnazija Singidunum organizovala besplatno. Učenici osmog razreda iz dvadesetak osnovnih škola u Beogradu pohađali su više od mesec dana časove matematike na kojima su obrađeni zadaci za prijemni ispit. Veliki odaziv đaka i redovno i angažovano učešće u nastavi, podsticaj nam je da i sledeće godine organizujemo sličan program za male maturante. Svim našim polaznicima želimo puno uspeha na predstojećem prijemnom ispitu i upis u željene škole!

Dodatni čas matematike za pripremu male mature


  Obaveštavamo učenike koji su pohađali časove pripreme iz matematike, da će u subotu 23. maja 2015., biti dodatni i ujedno poslednji čas pripreme u gimnaziji Singidunum. Na ovom času ćemo, prema rezultatima mini-testa, koji je bio prošle nedelje, obnoviti i pojasniti one zadatke/oblasti koje su đaci najslabije uradili. Časovi će se održati kao i dosad u istim grupama u dva termina - 10 i 12 časova.